Kringdag Montferland, Nieuw-Dijk 24-04-2022

 

Eindelijk, na 2 jaar mochten we op zondag 24 april weer op concours. Onder stralende weersomstandigheden vertrokken ons koningspaar, de jeugdkoning, de voorzitter en de commandant al om 8 uur richting schutterij St. Antonius in Nieuw-Dijk. Dit jaar met een pendelbus vakkundig bestuurd door Rob Crop. Bij juffrouw Tok was het al een drukte van belang en werden de vele bekenden van de andere verenigingen begroet op de parkeerplaats.

Klokslag 9 uur gingen de eerste koningsparen naar binnen en maakte ook wij onze opwachting in de goed gevulde zaal. Na de presentatie was er koffie en volgde de diverse sprekers elkaar in vlot tempo op. Als laatste hield de Burgemeester zijn toespraak en werd de erewijn aangeboden door de Gemeente Montferland.

Onder begeleiding van de trommelgroep ging het richting het veld van de Sprinkhanen waar alle verenigingen al opgesteld stonden in de vakken. Na de officiële opening begonnen we aan ons defilé en de mars wedstrijd. Tijdens de rondgang door Nieuw-Dijk stonden er vele mensen langs de kant. Mooi om te zien dat er ook veel bekenden vanuit Kilder aanwezig waren. De rondgang eindigde zoals altijd in de feesttent.

Nadat alle verenigingen binnen waren begonnen de verschillende wedstrijden. De vendeliers, de bielemannen, ons koningspaar en onze jeugdkoning hebben hun best gedaan op de verschillende onderdelen.

Rond 6 uur was het tijd voor de prijsuitreiking met de volgende resultaten:

  • 1 ste plaats defileren
  • 3 de plaats marcheren
  • Marian Nijhoving Kringkoningin Kring Montferland
  • Beste Commandant
  • Meest correcte groep over de hele dag

We kunnen terugkijken op een prachtige Kringdag die perfect was georganiseerd, waar het gezellig was en met resultaten waar we trots op mogen zijn.

 

Geplaatst in Uncategorized.