Dames grijpen de macht bij Schutterij St. Jan

Afgelopen weekend vierden wij ons jaarlijkse Schuttersfeest. Wekenlang was het weer niet al te best dus maakte we ons best wel zorgen hoe het weer zich zou houden tijdens dit weekend. Ook omdat de evenementcommissie zich druk had gemaakt om de feestavond op zaterdag om te vormen tot een Summer Beach Party. De feesttent werd al op tijd gebouwd zodat er ruim voldoende gelegenheid was om alles op een mooie manier in te richten. Op zaterdagmorgen kwam de zon tevoorschijn en was het ineens prachtig weer.

Zaterdagmiddag om 16.00 uur vertrok de schutterij onder begeleiding van harmonie St. Jan richting de hoogheden van vorig jaar. Bij het Koningspaar en de Jeugdkoningin voor de deur stopte de stoet en na het uitdelen van enkele consumptiemunten ging het verder richting de bassischool. Daar stond de jeugd klaar die aan mocht sluiten in de stoet om zo te proeven van onze schutterij. De volgende stop was in de Past. Bluemersstraat bij het huis van Paul Derksen. Hier werd de nieuwe vogel opgehaald en deze werd meegenomen tijdens de verdere rondgang naar ons schuttersterrein. Bij de feesttent hadden onze ereleden zich verzameld en na een optreden van onze majorettes en een vendelhulde door onze vendeliers was het hoog tijd voor een fris biertje.

Als snel werd er begonnen met de schietwedstrijden voor de jeugd en de volwassenen. Het werd een spannende strijd waarbij de dames er met de hoogste eer vandoor gingen. Bij de jeugd was het Mila Balduk die zich dit jaar Jeugdkoningin mag noemen en bij de volwassenen was het Susan Mullink die zich liet kronen tot Koningin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de huldigingen was het hoog tijd om een lekker feestje te bouwen. De Summer Beach Party was goed georganiseerd met een prachtig ingerichte tent inclusief zandstrand, cocktailbar en een energieke band op het podium KARAKTER. Tot in de late uurtjes werd er flink gefeest en liepen de temperaturen op tot tropische waarden.

 

Zondagmorgen was het weer vroeg dag. Om half elf werden de jubilarissen ontvangen. Mensen die 25, 40, 50 en zelfs 60 jaar lid zijn van onze vereniging werden in het zonnetje gezet. Op het podium zaten de Liemers Böhmische die met een prachtig stuk blaasmuziek de toon voor de hele dag weer zette. Om twaalf uur stonden 15 ploegen te trappelen om te beginnen aan ons jaarlijkse schiettoernooi. Er werd geschoten op de 2 schietbanen en met de handboog. Het handboogschieten werd geregeld door de schutters van St. Martinus uit Gaanderen. De muzikale invulling deze middag was in handen van Station Mooi Gelopen. Rond zes uur was het tijd voor de prijsuitreiking en was het wederom de Braamtseweg die er als beste ploeg met de prijs vandoor ging, ook hadden zij de beste schutter van het schiettoernooi in hun ploeg. Dit was Nick Lucassen. Bij het lepeltjesschieten was Eric Nas de beste schutter.

 

Rond half zeven kwam er een eind aan een zeer geslaagd weekend en kunnen we ons weer op gaan maken voor de Kilderse Kermis op 7, 8, 9 en 10 september.

Schuttersfeest 2024……ook voor de jeugd!!

 

Uitnodiging Kilders Schuttersfeest 2024

Beste leerling van basisschool Laetare, ouders/verzorgers,

Nog even en dan vindt het Kilders Schuttersfeest plaats. We begroeten je graag op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni 2024 op het Schuttersveld. Wat kun je zoal verwachten.

Zaterdagmiddag 22 juni 16:30 uur (alle leerlingen)
Marcheren
De schutterskoningen van 2023, Maud Schepers en Marco Visser worden opgehaald door de muziekvereniging en schutterij Sint Jan Kilder. Jij mag samen met ons marcheren met een echte schuttersvlag of pompons.

De muziekvereniging en schutterij komen je om 16:30 uur ophalen bij het schoolplein van basisschool de Laetare. Om 17:00 uur komen we aan bij het Schuttersveld waar de jeugd- en volwassen vendeliers van de schutterij een vendelhulde geven aan het koningspaar.
Verder zijn er op zaterdagmiddag 2 springkussens aanwezig op het schuttersterrein.

Zaterdagmiddag 17.30h (Groep 7 t/m 17 jaar)
Jeugdkoning(in) schieten
Zit jij in groep 7 of 8?
Dan mag jij meedoen met het jeugdkoning schieten. Net als met de kermis hangt er een houten vogel in de paal naast het schuttersgebouw. Onder begeleiding van de schutterij mag jij met een luchtbuks op de houten vogel schieten. Ook oudere broers / zussen en of kennissen en buren mogen meedoen.
Wie het lukt om de houten vogel naar beneden te schieten is de schutters “jeugdkoning(in)” van 2024!
Je bent dan het hele jaar koning(in) en bent uitgenodigd voor het jaarlijkse schutterstreffen in April waarbij alle schutterijen uit de gemeente deelnemen.

Zondagochtend om 11.45h (vanaf groep 7) Schiettoernooi
Zondag = Sportdag. Wij organiseren op zondag een schiettoernooi. Iedereen die 10 jaar of ouder is, mag hieraan meedoen.
Wat moet je doen:
1. Zorg voor een groep van 5 personen die het leuk vinden om te schieten op de baan met een baanbuks.
2. Bedenk een leuke teamnaam

 

 

Je gaat de strijd aan met alle andere teams. Het doel is om zoveel mogelijk punten
te behalen tijdens je beurt (max 50). Je schiet meerdere keren per dag. De prijsuitreiking is rond 17.00h.

Opgeven als jeugdteam kan uiterlijk tot woensdag 19 Juni 2024
secretaris@schutterijsintjankilder.nl

Uiteraard zorgt de Schutterij voor zorgvuldige begeleiding.

Ook op zondag zal er een springkussen aanwezig zijn en zal er muzikale sfeermuziek gedraaid
worden door de radiopiraat “Station Mooi Gelopen”.

 

Aanmelden bij de vereniging
Lijkt het je leuk om lid te worden van de vereniging als bieleman/-vrouw, majorette of vendelier?
Spreek ons dan eens een keertje aan, of neem eens een kijkje op onze website www.schutterijsintjankilder.nl

Wij maken er een knallend feest van en begroeten je graag tijdens het Schuttersfeest 2024.

Hartelijke groet, Christiaan Borkus
Bestuurslid schutterij Sint Jan Kilder

jeugd@schutterijsintjankilder.nl 06-12848341

Website: www.schutterijsintjankilder.nl.
Facebook: www.facebook.com/schutterijsintjankilder
Instagram: https://www.instagram.com/schutterij_st_jan_kilder/

27 mei, ledenvergadering tbv Schuttersfeest 2024

Agenda:

Onderwerp Ledenvergadering Schuttersfeest 2024
Datum/Tijd 27-05-2024 / 20:00 uur
Locatie Sint Janshuus Kilder
Voorzitter/Notulist Jeroen Kremer / Rick Reijers

1 Opening
2 Mededelingen
3 Notulen vorige vergadering
4 Terugkoppeling indoor vendelen Sint Martinus Greffelkamp
5 Terugkoppeling Kringdag ‘s-Heerenbergh
6 Schuttersfeest 2024
7 Terugkoppeling commissies – Toekomst & Traditie
– Evenementen, PR & communicatie
– Schietcommissie
– Onderhoud & Beheer
8 Terugkoppeling ledenadministratie
9 Nieuws vanuit de gelederen
– Majorettes
– Vendeliers
– Standaardvendeliers
– Bielemannen
– Keurkorps
10 Rondvraag
11 Sluiting

Nieuwe schutterskaart vanaf 2024

Vanaf het schuttersseizoen 2024 stapt onze schutterij over op een nieuwe schutterskaart. Lees hieronder de begeleidende brief met uitleg over deze nieuwe schutterskaart.

 

 

 

 

 

 

Geachte leden van Schutterij Sint Jan Kilder,

Met het nieuwe schuttersjaar voor de deur, willen we u op de hoogte brengen van enkele nieuwe ontwikkelingen binnen onze vereniging.

Zo zijn wij overgegaan op een nieuw softwareprogramma voor de ledenadministratie. We kunnen hierdoor bijvoorbeeld kort voor een evenement nog nieuwe leden inschrijven om deze deel te laten delen aan evenementen. Daarnaast kunt u uw gegevens zelf makkelijker beheren, denk hierbij aan het doorgeven van een adreswijziging.

Daarnaast introduceren we de nieuwe schutterskaart zoals u die aantreft bij deze brief. We zijn overgestapt van de traditionele papieren kaart naar een handzamer en duurzamer formaat. Dit maakt het gemakkelijker om de kaart bij u te dragen, bijvoorbeeld in uw portemonnee of achter het hoesje van uw mobiele telefoon. Daarnaast is het mogelijk om de QR-code op uw telefoon op te slaan en deze te laten scannen bij de ingang van onze evenementen.

Een belangrijk aspect van de nieuwe schutterskaart is de duurzaamheid. Door de nieuwe schutterskaart hoeven we niet elk jaar nieuwe kaarten te laten drukken, wat bijdraagt aan onze inspanningen voor een duurzamere toekomst. Daarbij is de twee persoonskaart  komen te vervallen en krijgen vanaf heden de partner/introducee een eigen kaart.

Wij zien u graag bij onze evenementen!

 

Met vriendelijke schuttersgroet,

Jeroen Kremer

Voorzitter
Schutterij Sint Jan Kilder

 

Prachtige Kringdag 2024 in ‘s-Heerenberg

We kunnen terug kijken op een prachtige Kringdag Montferland 2024 op zondag 21 april in ‘s-Heerenberg. Met bijna 100 mensen op straat kwamen wij als schutterij en muziekvereniging prima voor de dag. Het Sint Antoniusgilde had er alles aan gedaan om er een perfecte dag van te maken en dat is zeker gelukt. Met een zonnetje en slechts 1 klein buitje was het een dag waar we mooi op terug kunnen kijken.

De prijzen:

1ste prijs defileren
1ste prijs marcheren
1ste prijs Aspiranten vendelen
1ste prijs Junioren vendelen
3de prijs Senioren vendelen
Lynn Derksen, Rick te Kaat en Harry Lanters 1ste prijs lepeltjes schieten
Rick Welling 1ste prijs Bielemannen junioren
Meest correcte groep
Voor de foto’s kijk op onze fotopagina.