Uitslagen schuttersfeest 25 en 26 juni 2022

Op 25 en 26 juni vierden wij ons jaarlijkse schuttersfeest. Het was een gezellig weekend met de gebruikelijke schietwedstrijden en huldigingen. Ook verzorgde muziekvereniging St. Jan een prachtig concert samen met toporkest SLAMM ter ere van hun 75 + 2-jarig bestaan.

Uitslagen:

Koningschieten:

Hals: Rick te Kaat

Linkervleugel: Harry Lanters

Rechtervleugel: Els Peters

Staart: Harry Lanters

Koningspaar: Harry Lanters & Els Peters

Keizerschieten:

Hals: Johanna Thuis

Linkervleugel: Gerard Krüs

Rechtervleugel: Jos Godschalk

Staart: Rob Hendriks

Keizerpaar: Herman Geurts & Trudy Lobeek

 

Huldigingen werkende leden 12,5 en 25 jaar:

Nick Lucassen

Robin Hietkamp

Joris van Moerkerk

Jordy te Kaat

Roy Verkerk

Konrad Wittenhorst

Rick te Kaat

Harry Lanters

Afscheid vendeliers:

Dennis Steintjes

Maarten van Raay

Deze heren zijn na jaren trouwe dienst als vendelier afgelopen januari gestopt.

Afscheid bestuursleden:

Frank Hollander

Richard Giesen

Deze beiden heren zijn afgelopen januari gestopt als bestuurslid. Voor hun jarenlange inzet binnen onze vereniging werden zij benoemd tot Erelid van schutterij St. Jan.

 

Afscheid beschermheer:

Na 32 jaar werd er afscheid genomen van Theo Bulsink als beschermheer. Dit gebeurde met een Federatieve onderscheiding.

 

Op zondag was er een vroege start met een koffieconcert door Liemers Böhmische. Tijdens dit concert was er een groot aantal steunende leden die werden gehuldigd voor 25, 40, 50, 60, 65 en zelfs 75-jarig lidmaatschap.

Na deze huldigingen was er het gebruikelijke schiettoernooi met als winnaar het team van de BRAAMTSEWEG. Beste individuele schutter van dit toernooi was THEO EGGING.

Uitslag lepeltjesschieten:

 1. Eric Nas
 2. Fabian Dierking
 3. Dominic Wissink

Afscheid van Theo Bulsink als beschermheer van schutterij St. Jan.

Tijdens ons schuttersfeest hebben wij op zaterdag 25 juni afscheid genomen van Theo Bulsink als beschermheer van onze vereniging. Theo heeft deze functie samen met zijn echtgenote Mientje maar liefst 32 jaar (!!) met verve vervuld. Een beschermheer die altijd aanwezig was. Kermis, schuttersfeest, concours of waar we ook waren Theo en Mientje waren van de partij.

Onze voorzitter nam in zijn toespraak uitgebreid de tijd om terug te blikken op deze lange periode dat Theo actief was als beschermheer. Tijdens ons jubileum in 2011 werd Theo al verrast met het erelidmaatschap van onze schutterij en was er een Koninklijke onderscheiding voor alles wat hij voor de Kilderse gemeenschap heeft gedaan. Hoe eer je dan iemand met zo’n staat van dienst die na deze lange periode afscheid neemt. Daarvoor was namens de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus Barend van der Geest aanwezig. Ook Barend had in zijn toespraak veel lovende woorden voor Theo. Een aantal anekdotes uit het verleden werden nogmaals verteld en Barend besloot zijn toespraak met het uitreiken van een Federatieve onderscheiding.

Na het opspelden van de onderscheiding en het uitreiken van een mooie bos bloemen aan Mientje nam Theo zelf het woord en bedankte iedereen voor het vertrouwen in hen in de afgelopen 32 jaar. Een daverend applaus en een staande ovatie van de hele zaal was hierop het antwoord.

Theo en Mientje namens de hele schutterij nogmaals dank voor alles wat jullie in de afgelopen 32 jaar voor onze vereniging hebben betekend.

Het uitreiken van de Federatieve Onderscheiding aan Theo Bulsink.

Dankwoord van Theo en Mientje Bulsink aan de leden van de schutterij:

Schuttersmis zaterdag 25 juni, 14.00 uur

Op zaterdag 25 juni is er een eucharistieviering als opening van het schuttersfeest. Deze viering begint om 14.00 uur en zal worden gehouden in de schutterstent op het schuttersterrein. Voor deze viering kunnen gebedsintenties worden opgegeven op de volgende manieren:

U bent van harte welkom om deze viering bij te wonen.

Serenade 60 jarig bruidspaar Elshof

Zaterdag 11 juni hebben we een serenade gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Elshof. Samen met harmonie St. Jan trokken we bij zaal Teunissen naar binnen waar de gasten genoten van een drankje en een hapje. Onze voorzitter Jeroen Kremer feliciteerde het bruidspaar met de prachtige mijlpaal van 60 jaar huwelijk maar had ook nog een verrassing voor het bruidspaar. Dit jaar is de bruidegom maar liefst 65 jaar lid van onze schutterij. Hiervoor werd de bijpassende speld opgestoken en waren er natuurlijk bloemen voor de bruid.

Maar dat was nog niet alles, naast het jubileum van de bruidegom waren er nog meer jubilarissen. Twee van de drie zonen van het bruidspaar mochten ook worden gehuldigd. Haico voor 40 jaar lid en Michel voor 25 jaar lid. Ook hier werden de bijbehorende speldjes opgestoken en waren er weer bloemen.

 

Hierna volgde de vendelhulde en het Lang zullen ze leven voor het bruidspaar en de jubilarissen.

Schuttersfeest 25 en 26 juni

Programma Schuttersfeest 25 en 26 juni

Zaterdag 25 juni:

13.00 uur: Rondgang door het dorp, ophalen van het Koningspaar, het Keizerspaar en de vogel.

14.00 uur: Heilige mis in de schutterstent.

15.00 uur: Aanvang Koningsschieten met aansluitend Keizerschieten.

18.00 uur: Huldiging van de werkende leden en inhuldiging van het nieuwe Koningspaar en het nieuwe Keizerspaar.

Inloop concert harmonie St. Jan.

19.00 uur: Aanvang 75 + 2 jarig jubileumconcert harmonie St. Jan.

            Optreden van de Malletband & Harmonie samen met toporkest SLAMM!

21.00 uur: Spetterende feestavond met toporkest SLAMM!

 

Zondag 26 juni

10.00 uur: Tent open met gezellige inloop.

10.30 tot 13.30: Sfeervolle tiroler muziek gespeeld door de:

                                                            LIEMERS BÖHMISCHE

Tijdens dit optreden huldiging van onze steunende leden.

12.30 uur: Aanvang van het stratenschiettoernooi.

 

 

Baanbuks schiettoernooi, zondag 26 juni

Schutterij St. Jan organiseert het welbekende:

Baanbuks schiettoernooi

Datum: Zondag 26 juni

Locatie: Schuttersveld Kilder

Starttijd: 12.00 uur

 

Hoe kun je meedoen?

 • Regel een ploeg van 5 deelnemers (leeftijd vanaf 16 jaar)
 • Geef uw ploeg een passende naam
 • Meld uw ploeg aan bij onze secretaris via: secretaris@schutterijsintjankilder.nl
 • Zorg dat u met de complete ploeg zondag 26 juni om 12.00 uur aanwezig bent in de feesttent op het Schuttersveld
 • Betaal uw inleg van € 15,- (€3,- per deelnemer) op zondag de 26ste
 • Beleef met elkaar een gezellige middag met een sportief element
 • Deelname kan ook als u geen lid bent van onze schutterij

Agenda ledenvergadering, maandag 20 mei 2022

Agenda ledenvergadering R.K. schutterij St Jan Kilder

Datum: maandag 30 mei 2022

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: St. Janshuus

1. Opening vergadering.
2. Vaststellen agenda en mededelingen.
3. Notulen jaarvergadering 12 februari 2022
4. Stand van zaken ontwikkeling schutterij
5. Schuttersfeest 2022.
6. Kermis 2022.
7. Aanpassing schuttersgebouw
8. Schietcommissie.
9. Bielemannen.
10. Vendeliers.
11. Keurkorps.
12. Rondvraag.
13. Sluiting vergadering

Kringdag Montferland, Nieuw-Dijk 24-04-2022

 

Eindelijk, na 2 jaar mochten we op zondag 24 april weer op concours. Onder stralende weersomstandigheden vertrokken ons koningspaar, de jeugdkoning, de voorzitter en de commandant al om 8 uur richting schutterij St. Antonius in Nieuw-Dijk. Dit jaar met een pendelbus vakkundig bestuurd door Rob Crop. Bij juffrouw Tok was het al een drukte van belang en werden de vele bekenden van de andere verenigingen begroet op de parkeerplaats.

Klokslag 9 uur gingen de eerste koningsparen naar binnen en maakte ook wij onze opwachting in de goed gevulde zaal. Na de presentatie was er koffie en volgde de diverse sprekers elkaar in vlot tempo op. Als laatste hield de Burgemeester zijn toespraak en werd de erewijn aangeboden door de Gemeente Montferland.

Onder begeleiding van de trommelgroep ging het richting het veld van de Sprinkhanen waar alle verenigingen al opgesteld stonden in de vakken. Na de officiële opening begonnen we aan ons defilé en de mars wedstrijd. Tijdens de rondgang door Nieuw-Dijk stonden er vele mensen langs de kant. Mooi om te zien dat er ook veel bekenden vanuit Kilder aanwezig waren. De rondgang eindigde zoals altijd in de feesttent.

Nadat alle verenigingen binnen waren begonnen de verschillende wedstrijden. De vendeliers, de bielemannen, ons koningspaar en onze jeugdkoning hebben hun best gedaan op de verschillende onderdelen.

Rond 6 uur was het tijd voor de prijsuitreiking met de volgende resultaten:

 • 1 ste plaats defileren
 • 3 de plaats marcheren
 • Marian Nijhoving Kringkoningin Kring Montferland
 • Beste Commandant
 • Meest correcte groep over de hele dag

We kunnen terugkijken op een prachtige Kringdag die perfect was georganiseerd, waar het gezellig was en met resultaten waar we trots op mogen zijn.

 

Een nieuwe website…

Binnen onze vereniging is er al heel lang gesproken over een nieuwe website. De huidige site is sterk verouderd met techniek er achter die niet meer van deze tijd is. Ook zijn de artikelen die erop staan niet meer actueel en werkt ook niet alles meer. Om allerlei redenen is het er nog nooit van gekomen om een serieuze start te maken. Dus……

Een werkgroep is onlangs begonnen met het opzetten van deze nieuwe website. Waar u nu naar kijkt is de basis gevuld met deze nieuwspagina, een pagina voor onze schietvereniging en de contactgegevens van onze vereniging. Vanaf nu zullen we stapsgewijs deze site gaan vullen met informatie over Schutterij St. Jan. Denk hierbij aan de historie, de kermis, het schuttersfeest maar ook de verschillende onderdelen van onze vereniging komen aan bod. Ook zullen er een flink aantal foto’s worden geplaatst vanuit het heden maar zeker ook uit onze rijke historie.

Via onze sociale mediakanalen houden wij u op de hoogte als er weer nieuwe items zijn toegevoegd aan deze site. Wij wensen u veel lees- en kijkplezier op deze website.