Beschermheer

Op dit moment heeft onze schutterij geen beschermheer. Op 25 juni 2022 hebben wij na 32 jaar afscheid genomen van Theo Bulsink en zijn vrouw Mientje. Kijk voor een verslag van dit afscheid op de nieuwspagina. Hopelijk kunnen wij op korte termijn weer een nieuwe beschermheer presenteren voor onze schutterij.

 

 

 

Onze oude beschermheer Theo Bulsink

Beschermheer van schutterij St. Jan was dhr. Theo Bulsink.

De beschermheer, een functie die veel schutterijen in hun midden hebben. Het is een persoon die de tradities en gebruiken van de verenigingen waarborgt in de hedendaagse maatschappij. Het is zeker niet alleen een functie op papier als die goed wordt uitgevoerd. Sinds 1990 is Theo Bulsink onze beschermheer. Een beschermheer die betrokken is en altijd aanwezig tijdens onze evenementen, concoursen maar ook bij vergaderingen. Door de jaren heen heeft Theo ook zitting gehad in verschillende commissies als er weer wat werd georganiseerd door onze schutterij. Ook is hij vele malen de boer op geweest om sponsors te regelen toen er een nieuw verenigingsgebouw moest komen.

Iedereen in Kilder kent Theo als de man die alle prijzen die er bij ons worden gewonnen uitreikt. Een welgemeende felicitatie en een bemoedigend woordje voor diegene die de troostprijs heeft gewonnen horen daar altijd bij.

Maar ook als wij met onze schutterij op pad gaan is Theo van de partij. Waar we ook op concours gaan Theo komt altijd met zijn vrouw Mientje even langs om “zijn” schutters aan te moedigen. Het traditionele “rondje” van Theo is hierbij inmiddels een vast onderdeel geworden.