Dames grijpen de macht bij Schutterij St. Jan

Afgelopen weekend vierden wij ons jaarlijkse Schuttersfeest. Wekenlang was het weer niet al te best dus maakte we ons best wel zorgen hoe het weer zich zou houden tijdens dit weekend. Ook omdat de evenementcommissie zich druk had gemaakt om de feestavond op zaterdag om te vormen tot een Summer Beach Party. De feesttent werd al op tijd gebouwd zodat er ruim voldoende gelegenheid was om alles op een mooie manier in te richten. Op zaterdagmorgen kwam de zon tevoorschijn en was het ineens prachtig weer.

Zaterdagmiddag om 16.00 uur vertrok de schutterij onder begeleiding van harmonie St. Jan richting de hoogheden van vorig jaar. Bij het Koningspaar en de Jeugdkoningin voor de deur stopte de stoet en na het uitdelen van enkele consumptiemunten ging het verder richting de bassischool. Daar stond de jeugd klaar die aan mocht sluiten in de stoet om zo te proeven van onze schutterij. De volgende stop was in de Past. Bluemersstraat bij het huis van Paul Derksen. Hier werd de nieuwe vogel opgehaald en deze werd meegenomen tijdens de verdere rondgang naar ons schuttersterrein. Bij de feesttent hadden onze ereleden zich verzameld en na een optreden van onze majorettes en een vendelhulde door onze vendeliers was het hoog tijd voor een fris biertje.

Als snel werd er begonnen met de schietwedstrijden voor de jeugd en de volwassenen. Het werd een spannende strijd waarbij de dames er met de hoogste eer vandoor gingen. Bij de jeugd was het Mila Balduk die zich dit jaar Jeugdkoningin mag noemen en bij de volwassenen was het Susan Mullink die zich liet kronen tot Koningin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de huldigingen was het hoog tijd om een lekker feestje te bouwen. De Summer Beach Party was goed georganiseerd met een prachtig ingerichte tent inclusief zandstrand, cocktailbar en een energieke band op het podium KARAKTER. Tot in de late uurtjes werd er flink gefeest en liepen de temperaturen op tot tropische waarden.

 

Zondagmorgen was het weer vroeg dag. Om half elf werden de jubilarissen ontvangen. Mensen die 25, 40, 50 en zelfs 60 jaar lid zijn van onze vereniging werden in het zonnetje gezet. Op het podium zaten de Liemers Böhmische die met een prachtig stuk blaasmuziek de toon voor de hele dag weer zette. Om twaalf uur stonden 15 ploegen te trappelen om te beginnen aan ons jaarlijkse schiettoernooi. Er werd geschoten op de 2 schietbanen en met de handboog. Het handboogschieten werd geregeld door de schutters van St. Martinus uit Gaanderen. De muzikale invulling deze middag was in handen van Station Mooi Gelopen. Rond zes uur was het tijd voor de prijsuitreiking en was het wederom de Braamtseweg die er als beste ploeg met de prijs vandoor ging, ook hadden zij de beste schutter van het schiettoernooi in hun ploeg. Dit was Nick Lucassen. Bij het lepeltjesschieten was Eric Nas de beste schutter.

 

Rond half zeven kwam er een eind aan een zeer geslaagd weekend en kunnen we ons weer op gaan maken voor de Kilderse Kermis op 7, 8, 9 en 10 september.

Geplaatst in Uncategorized.