Verslag Schuttersfeest 2023

Op 24 en 25 juni vierde wij weer ons jaarlijkse schuttersfeest. Onder stralende weersomstandigheden kan deze editie de boeken in als een hele mooie. Om 15.00 uur melde zich de eerste schutters omdat er eerst foto’s moesten worden gemaakt. Na deze fotosessie werd het tijd om op te stellen en op pad te gaan naar ons Koningspaar Harry Lanters en Els Peters. Het was warm maar eenmaal onderweg viel het best mee met de hitte. Aan de Boskant stond de welbekende grijze BMW al te wachten met het in Loerbeek opgehaalde Koningspaar. Na het uitdelen van de gebruikelijke munten werd er koers gezet richting de bebouwde kom. Bij de bassischool was er ruimte voor de schoolkinderen om met een schuttersvlag aan te sluiten in de stoet. Vanaf de school ging het richting Paul Derksen voor het ophalen van de vogel. Na een korte rondgang door het dorp ging het richting het Schuttersveld. Daar was het tijd voor de vendelhulde voor het Koningspaar en de aanwezige ereleden. Een speciale vendelhulde omdat maar liefst 8 nieuwe jeugdvendeliers voor het eerst mee vendelde met het Schuttersfeest, ook liep er deze dag een nieuwe jeugdbieleman mee in de optocht.

 

Na de vendelhulde was het tijd voor een heerlijk koel drankje in de tent en na een poosje borrelen werd er begonnen met het koningsschieten. Na een spannende strijd was het Marco Visser die het laatste stuk van de romp naar beneden schoot samen met zijn Jeannet vormen zij dit jaar ons Koningspaar. Om acht uur was het tijd om ons nieuwe Koningspaar te huldigen en ze te ere met een vendelhulde. Ook werd er stilgestaan bij een aantal jubilarissen onder de werkende leden.

 

Iets na half negen werd het tijd om een prachtig feest op te starten. In de sfeervol ingerichte tent stond DJ Fiasco klaar op het podium voor zijn Party ohne Ende. Na een aarzelend begin kwamen al snel de eerste dansliefhebbers op de dansvloer en kwam de stemming er al in. Om half tien arriveerde achter de tent de hoofdact van deze avond Richtig Rex bekend van de kermis in 2022. Toen hij het podium betrad ging het dak eraf en was het feest tot in de late uurtjes.

 

Zondagmorgen was de tent alweer in alle vroegte opgeruimd en zaten op het podium de Iesellander Muzikanten klaar. Met een mooi stukje blaasmuziek verwelkomde zei onze jubilarissen die rond 11 uur binnenkwamen. Deze ochtend werden leden gehuldigd die 25, 40, 50 en zelfs 60 jaar lid waren van onze schutterij. Na een vendelhulde werd er nog na geborreld en kwamen de eerste ploegen voor het stratenschiettoernooi al binnen. Klokslag 12 uur ging dit toernooi van start met 16 deelnemende ploegen. Na een gezellige middag was het de ploeg van de Braamtseweg die met een ruime voorsprong naar huis ging met de eerste prijs. Deze middag kon ook de jeugd schieten voor de titel van Jeugdkoning of Jeugdkoningin. Na een zeer spannende wedstrijd was het Maud Schepers die ervoor zorgde dat zij de allereerste Jeugdkoningin werd binnen onze schutterij. Ook bij het fladderschieten werd er flink gestreden en kwam Nick Lucassen uiteindelijk als beste uit de bus.

 

Rond 18.30 uur ging de tap dicht en konden we terugkijken op een prachtig schuttersfeest 2023. Op naar de kermis in september!

Geplaatst in Uncategorized.