See PRO editionLike us at Facebook

Kermis Koningspaar 2017, Richard en Mirella Giesen en Ellen en Daan Burgers
 
koningspaar2017 kl 
Geslaagde Kilderse Kermis 2017
Schutterij St. Jan kan terugkijken op een zeer geslaagde kermis 2017. Vele feestvierders vonden de weg naar de feesttent op het Schuttersveld en genoten van 4 dagen feest.
Op zaterdag ging de kermis van start met een Heilige mis in onze kerk, na deze viering trokken schutterij en muziekvereniging naar de tent waar een vendelhulde werd gebracht aan de zaalhouder. Al snel stond er een lange rij voor de deur en zorgde de band Spot en DJ Niels voor volop sfeer en gezelligheid in een bomvolle tent.
Zondag was het ondanks andere voorspellingen prachtig weer en om 13.00 uur gingen we op pad om onze koningsparen op te halen. Na de gebruikelijke rondgang door het dorp vond in de pastorietuin de officiƫle opening plaats door burgemeester de Baat van de Gemeente Montferland. Op het Schuttersveld gingen de attracties open en Duo Double zorgde voor stemmingsmuziek in de tent. Zondagavond was het weer lekker druk en ook de band Cabrio kreeg de voetjes volop van de vloer.
Maandag 11 september was het weer lange maandag, om 9.00 uur ging het weer naar de kerk waar Pastoor Jansen de kandidaten voor het Koningsschieten een schietgebedje adviseerde voor meer kans. Na de kerk werd er gevendeld voor de Pastoor en het nieuwe hoofd van de basisschool Liselotte Friesen. In de tent stond de ontbijttafel klaar voor de kermisvierders en ruim 200 mensen genoten van deze maaltijd. Rond 11.30 uur waren de wapens gereed en werd er begonnen met de schietwedstrijden. Bij de heren was het voorzitter Richard Giesen die de vogel naar beneden liet vallen en bij de dames was het zijn nicht Ellen Burgers die het laatste stukje naar beneden schoot. Het feest in de tent kon beginnen en de band Summerland trok alle registers open om er een mooi feest van te maken. Maandagavond werden de koningsparen opgehaald door schutterij en harmonie en was er de gebruikelijke vendelhulde voor de kerk. In de tent liep het weer lekker vol en was er weer volop feest.
Dinsdag 12 september: Joepiedinsdag, ter ere van het 40 jarig jubileum van de Joepiebloazers was er van 9.00 uur tot 11.00 uur receptie met eierfeest in de tent. Om 11.30 uur waren de kinderen aan de beurt en zorgde clowns Boebie en Babsie voor een leuke kindershow. Na de kindershow waren de Joepiebloazers weer terug bij de tent samen met de konigsparen en kon het feest met Summerland weer beginnen. Ook waren er deze middag weer de fladderschiet wedstrijden. Voorzitter Richard Giesen en commandant Walter Hartjes hadden voor de familie Visser mooie onderscheidingen dit omdat er op deze middag afscheid van hen werd genomen. Dinsdagavond de laatste avond was het nog gezellig en nadat Marco Meijer het Il Silenzio had geblazen zat de Kilderse Kermis 2017 er op. Dank aan iedereen die heeft, meegeholpen, meegefeest en meegevierd.
Volgend jaar mogen we weer op 8, 9, 10 en 11 september 2018!!

Komende evenementen

Geen evenementen
 
e-boekhouden.nl

© 2005 - 2021 Schutterij St. Jan Kilder  |  Design by:  RUNI (Web)design & PC Solutions Kilder