See PRO editionLike us at Facebook

Geslaagd Schuttersfeest bij Schutterij St. Jan

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni vierde schutterij St. Jan weer haar jaarlijkse schuttersfeest. Na het ophalen van de oude jeugdkoning Nick Nibbeling en het oude Koningspaar Koert en Wilma Kluitman trok de schutterij in vol ornaat door de straten van Kilder richting de kerk. Na een prachtige viering die werd voor gegaan door Pastoor Jurgen Jansen ging het richting het schuttersterrein en de feesttent.
schuttersfeest2015 123 kl
 
Al snel werd daar begonnen met de schietwedstrijden voor het nieuwe koningschap. Bij de jeugd was de deelname helaas niet erg groot maar na een verbeten strijd was het Manon Lucassen die de vogel deed vallen en zicht dit jaar Jeugdkoningin van Kilder mag noemen.
Bij de senioren stonden 23 schutters onder de paal en na een flink aantal rondes was het Tom Lucassen die met de hoogste eer aan de haal ging. Broer en zus, koning en jeugdkoningin iets wat binnen onze schutterij nog nooit is gebeurd.
 
In de feesttent was het inmiddels al gezellig druk want zoals altijd is de zaterdagavond tijdens het schuttersfeest de avond voor de jubilarissen. Na het huldigen van de nieuwe hoogheden was het tijd voor de jubilarissen. Leden die onze vereniging al 25, 40, 50 en zelfs 60 jaar trouw zijn kregen van onze beschermheer de bijbehorende onderscheidingen opgespeld. Daarna waren de werkende leden aan de beurt 12,5 jaar en 25 jaar lid werden ook gehuldigd door onze beschermheer.
 
Nadat er ruimte was gemaakt op de dansvloer waren er nog drie bijzondere huldigingen. Willy Lucassen werd bedankt voor zijn jaren in het bestuur en kreeg voor dit afscheid een aandenken uitgereikt. Daarna was het de beurt aan onze Beschermheer Theo Bulsink en zijn vrouw Mientje. Theo is in 2015 precies 25 jaar beschermheer van schutterij St. Jan en ook daarvoor was er een onderscheiding.
 
Daarna was er nog 1 jubilaris over. Sjohn Volkers werd samen met zijn vrouw Marijke naar voren geroepen en toegesproken door de voorzitter. Sjohn werd bedankt voor het vele werk dat hij al jaren voor, maar voornamelijk achter de schermen verricht voor onze schutterij. In het bijzonder de schietvereniging kan al jaren rekenen op de medewerking van Sjohn. Voor al dit werk werd Sjohn benoemd tot erelid van Schutterij St. Jan.
 
Daarna was het nog lang gezellig in de tent op de klanken van DUO DOUBLE.
Op zondag 28 juni was het tijd voor het jaarlijkse schiettoernooi. 14 ploegen gingen op de geheel vernieuwde schietbanen de strijd met elkaar aan. Na een harde maar faire strijd was het, het Bestuur dat als winnaar uit de bus kwam. Bij het fladderschieten was Fabian Dierking de beste.
 
DJ POWERBRAKES zorgde in de tent voor de muzikale omlijsting en ook dit was een zeer geslaagde dag. Kortom een schuttersfeest waar we weer met plezier op terug kunnen kijken.

 

Geslaagd Schuttersfeest bij Schutterij St. Jan

Komende evenementen

Geen evenementen

© 2005 - 2019 Schutterij St. Jan Kilder  |  Design by:  RUNI (Web)design & PC Solutions Kilder