See PRO editionLike us at Facebook

Het afscheid van “Onze Nico”

Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni vierde schutterij St. Jan haar jaarlijkse schuttersfeest. Onder schitterende omstandigheden was er het hele weekend van alles te doen in en om de feesttent op ons schuttersterrein. Op zaterdagavond waren er de gebruikelijke huldigingen voor de jubilarissen. Tevens werd er afscheid genomen van twee bestuursleden. Arno Tiemissen werd door voorzitter Richard Giesen bedankt voor zijn periode als penningmeester binnen ons bestuur. Na het afscheid van Arno was het de beurt aan Nico Steentjes. Nico heeft afgelopen januari zijn functie van secretaris overgedragen aan Rob Crop.

De voorzitter ging in op de lange periode (van bijna 30 jaar!) die Nico in ons bestuur zat. Als jongen van 16 kwam hij binnen het bestuur en door de jaren heen heeft hij heel veel voor onze schutterij gedaan. Bij de eerste bouw van ons schuttersgebouw was Nico nauw betrokken en ook bij de bouw van de schietpaal werd zijn kennis gebruikt. Toen de computer zijn intrede deed moest ook Nico als secretaris hier mee aan de slag. Dit viel niet mee maar Nico beet zich erin vast en het kwam goed. Vaak werd Nico gevraagd hoe dingen in het verleden tot stand waren gekomen en door de overige bestuursleden werd hij dan ook liefkozend “de harde schijf” van de vereniging genoemd. Altijd present bij alle activiteiten, bij op- en afbouw, nooit werd er tevergeefs een beroep op Nico’s hulp gedaan. Een schutter in hart en nieren. Zijn vaste plek tijdens kermis en schuttersfeest was aan zijn tafeltje onder de schietpaal om de schietbeurten van de schutters bij te houden.

Voor zijn jarenlange inzet werd Nico beloond met een prachtige bokaal die hoort bij een afscheid van een werkend lid. Maar de voorzitter had nog een verrassing. Voor zijn jarenlange inzet voor onze schutterij heeft het bestuur unaniem besloten Nico te benoemen tot Erelid van Schutterij St. Jan. De bijbehorende speld werd door onze beschermheer Theo Bulsink opgespeld en natuurlijk waren er bloemen voor Nico’s echtgenote Nancy.
 
DSC 0064 2.JPG 2
 
Gelukkig is Nico niet weg binnen onze schutterij. Sinds een paar jaar draagt hij weer het standaardvaandel, hetzelfde vaandel waar hij als jonge knaap mee liep toen hij pas bij schutterij kwam.

Komende evenementen

Geen evenementen
 
e-boekhouden.nl

© 2005 - 2020 Schutterij St. Jan Kilder  |  Design by:  RUNI (Web)design & PC Solutions Kilder